Viikonloppumatka Tanskaan 10.-12.11.2017


Matkakertomus:

Perjantai:
Aamulla lähdimme Kuopiosta matkaan kohti Kööpenhaminaa, jossa olimme ensimmäisen yön. Michael Iversen ja Benny Faarvang järjestivät ystävällisesti Bennyn salilla (Nørrebro Sonbong Sae Sim) meille harjoituksen, aiheena vanhat poomsaet ja poomsaen oksista sovelletut hosinsulit.
Yhteinen maukas ja mausteinen illallinen nautittiin ravintolassa Seoul restaurant. Tämä paikka on Bennyn ja Michaelin mielipaikkoja ja heidän mielestään sieltä löytyy paras Korealainen ruoka Kööpenhaminassa (Kööpenhaminassa on yhteensä 3 Korealaista ravintolaa).

Lauantai:
Aamupalan jälkeen lähdimme vuokra-autoilla Boseihin, Olimme paikalla hyvissä ajoin muistelemassa ja haistelemassa paikan tunnelmaa.
Ensimmäinen yhteisharjoitus osallistujat (7dan-1kup) harjoitus mentiin Mestari Ko:n opeilla ja ohjauksessa. Harjoituksessa harjoiteltiin Poomsaeta, haettiin voimantuottoa lyöntiin lyhyeltä matkalta, hypyn kanssa pistareihin. Unohtamatta huolellisia monipuolisia venyttelyjä.
Toisessa harjoituksessa Morten Jensen opasti meitä Isojen nivelien avaavaan harjoitteeseen, kehon liikkuvuuden ja testauksen pariin, oli yllättävä harjoitus. Hyviä oppeja tarttui Suomeen viemisiksi.
Illalla olikin sitten Tanskalaisten perinteeksi muodostunut Joulujuhla, jossa ruoka ja juoma oli erinomaista, lahjoja ja lahjaleikkiä unohtamatta. Upea ilta kaiken kaikkiaan, saimme taas uusia tuttavuuksia ja kuulimme hauskoja tarinoita.


Sunnuntai:
Ennen kotimatkaa, Mestari oli luvannut viedä meidät ulkoilemaan mielipaikkaansa meren rantaan. Siellä on puhdasta ilmaa, jyrkkiä portaita harjoitteluun ja mielenkiintoista katseltavaa (ruska, joka oli jo ehtinyt väistyä sekä rannikon hioutuneet kivet ja fossiilit). Kuulimme paljon Mestari Ko:n alkutaipaleen harjoittelusta ja hänen ystävistään.
Matka pääsi taas yllättämään positiivisesti, suosittelemme varsinkin daneja vierailemaan mahdollisuuksien mukaan Boseissa ja Kööpenhaminassa ja tutustumaan heidän vieraanvaraiseen kulttuuriin ja ihmisiin, Taekwondoa unohtamatta. Seuraava mahdollisuus tulee Tanskan pääsiäsleirin muodossa (Eastern Camp), jolla Mestari Ko ja Mestari Mu ovat pääopettajina.

T. Markku H., Jyrki J., Jani T., Niina J. ja Jari P.