Blogi


Mikkelin salikisa 23.3.2019 tiistai, maaliskuu 26, 2019

Kisoihin lähdettiin ajamaan kotisalin edestä yhdeksän jälkeen. Mikkelissä paikan päällä oltiin noin puoli yhdentoista maissa. Odotellessa ilmoittaumisen alkua kävin vaihtamassa puvun päälle ja laittamassa kaiken valmiiksi Poomsae kisaa ja otteluita varten. Ilmoittautumisen jälkeen alkoi kisaajien yhteiset alkulämmittelyt ja sääntöpalaveri. Kisaorganisaatio järjesteli ottelijat ottelukaavioon, josta näinkin otteluni olevan 7.s. ja 12.sta. Kohta pääsisin ottelemaan.

Kun vuoroni oli noinkin myöhään, ehdin esittämään Poomsae kisassa Taekgeuk 4 Poomsaen. Poomsae esitetään salikisassa 2 kertaa ja Poomsaetuomari antaa palautteen ja näyttää suoritus tapoja missä voisi olla parantamista ja kertoo missä onnistuin. Toisella kerralla Poomsae onnistui paremmin, hyvä. Sain palautteeni ja tästä on hyvä jatkaa Poomsae harjoittelua kotisalilla.

Sitten alkoivatkin otteluni. Ensimäisen otteluni ottelin Hetaa vastaan ja seuraavan Arturoa vastaan. Kumpikin ottelu päättyi minun voittooni.

Kisoista jäi hyvä mieli ja suuri kiitos Markulle, että lähti koutsiksi ja kuskiksi.

 

 

 

 

 

 

Karita

Taustaa

Mikkelin seura järjesti Suomen Taekwondo liiton kanssa yhteistyössä matalan kynnyksen kilpailun, jossa kaikki pystyy osallistumaan otteluun ennalta tutun tai tuntematoman kanssa, haastamaan kenet haluaa ja lainaamaan liiton elektronisia suojavarusteita, jotka rekisteröivät pisteet automaattisesti osumista, jotka ovat pistealueita. Kisamahdollisuuksia on kevään aikana Forssassa ja Riihimäellä.
Toimitus

On taas se aika vuodesta. sunnuntai, syyskuu 2, 2018

Moni miettii syksyn tullen uuden harrastuksen aloittamista. Monelle meistä valintaan voi vaikuttaa monikin asia ja kynnys aloittaa uusi harrastus voi olla kovinkin korkea. Moni meistä jännittää uusia tilanteita ja uusia ihmisiä, jännittäminen on ihan normaalia. Tiesitkö että meille Varkauden Taekwondon Perinteisen ja Kuntopuolen jaksoille tulemista ei tarvitse jännittää, meillä uudet harrastajat toivotetaan aina lämpimästi tervetulleiksi.

Varusteiksi tarvitse alussa vain t-paidan ja liikkumiseen sopivat verkkarit tai vastaavat housut. Pukuhuoneesta tatamille siirtymiseen on hyvä varata mukaan sopivat läpökkäät ja pieni pyyhe on hyvä varata mukaan koska jalat on aina syytä pestä ennen tatamille tuloa.

Meillä alkaa 3.9.2018 maanantaina taas uudet Perinteisen- ja Kunto Taekwondon jaksot johon toivotamme tervetulleeksi juuri sinut! Tule mukaan rohkeasti mukaan mukavaan ja kannustavaan porukkaan!
Perinteiselle puolelle pääsee mukaan aina maanantaisin ja Kunto puolelle voi tulla mukaan maanantaisin ja keskiviikkoisin.

– Ystävällisin terveisin Varkauden Taekwondon porukka –

Muutama sana varusteista maanantai, helmikuu 19, 2018

Varmaan kaikilla, varsinkin Taekwondo taipaleen aloittamis- ja alkuvaiheessa herää kysymys varusteista.
Mitä varusteita tarvitaan ja onkohan ne kalliita? Tässäpä hiukan tietoa mitä varusteita tarvitaan missäkin vaiheessa.

Ihan ensimmäisenä varusteena tarvitset ”läpökkäät” tai tossut jolla voit siirtyä pukuhuoneesta tatamille likaamatta jalkoja jotka pesit pukuhuoneessa.
Tossut/Läpökkäät ovat käyttöikäänsä nähden varsin edullinen varuste, aika pitkään tarvitsee kulkea pukukopista tatamille ennen kuin ne kuluvat puhki.

Harjoittelun alkuvaiheessa, noin kuukausi hajoittelun alkamisesta, tulee aika hankkia harjoittelu asu eli Dobok. Varkauden seurassa puvut ovat kokonaan valkoisia ilman ylimääräisiä merkintöjä.

Kun harrastaja saavuttaa vihreän vyö on hyvä harkita kamppailuhanskojen hankintaa. Kamppailuhanskoja voidaan käyttää kamppailuharjoitteiden lisäksi myös lyönti/potkukohteina. Hanskat ovat suositeltu varuste myös Kunto Taekwondo harrastajille.

Myös henkilökohtaiset kyynär- ja säärisuojat on hyvä hankkia tässä vaiheessa otteluharjoituksia silmällä pitäen.


Kun sininen vyö koristaa harrastajan lantiota on se otollinen hetki harkita oman panssarin ja kypärän hankkimista. Niitä tarvitaan ottelu- ja kamppailuharjoituksissa.

Kuten huomaat kaikkia varusteita ei ole tarvetta hankkia kerralla vaan pikkuhiljaa Taekwondo taipaleen varrella.
Varusteiden hinnat eivät ole kalliita Mikäli varustehankinnat askarruttavat mieltäsi, niin ota yhteyttä varustemyyntiimme osoitteessa varustemyynti@varkaudentaekwondo.fi.

-Varustevastaava Jyrki Juuti

Eveliina ja Annika Loppiaisleirillä 6.1.2018 maanantai, tammikuu 8, 2018

Juniorit Eveliina Niiranen (7. kup) ja Annika Tukiainen (7. kup) kävivät varkautelaisten taekwondoharrastajien kanssa loppiaisleirillä Mikkelissä.
Aluksi leirille lähteminen oli vähän jännittänyt, mutta lopuksi tytöt tuumasivat, että leirillä oli ollut todella kivaa ja he tykkäsivät siitä. Tytöt kertoivat oppineensä uutta, sekä poomseista että ottelemisesta. Oli ollut kivaa saada oppeja uusilta ohjaajilta, joilla oli ollut erilainen tyyli opettaa kuin omassa seurassa. Tyttöjen mielestä leirille lähteminen kannatti!
Varkaudesta osallistui leirille yhteensä 17 harrastajaa.

Vasemmassa kuvassa Annika vasemmalla ja Eveliina oikealla, ja oikean puoleisessa kuvassa kaikki Varkaudesta osallistuneet.

Minulleko musta vyö? tiistai, joulukuu 19, 2017

Aloitin taekwondon harrastamisen syksyllä 2008 esikoisemme kanssa lapsi-vanhempi-kurssilla. Minulla oli tarve saada vilkas poikamme kiinnostumaan jostain liikuntaharrastuksesta, jossa saisi energiaa purettua. Noh, poika kiinnostui, mutta niin kiinnostui äitikin. Teimme pojan kanssa yhtämatkaa keltaisen vyön. Sitten aloimme edetä eri matkaa.

Perhe-elämä ja työ, joka vaatii matkustamista, on välillä asettanut haasteita harrastamiselle, mutta salille on vain pitänyt päästä mahdollisuuksien mukaan. Välillä toimistotyöläisen keho on joutunut sellaisiin koitoksiin, joiden en uskonut enää olevan edes mahdollisia. Ja välillä taas on annettu sellaisia pähkinöitä purtavaksi, että nukkumaan mennessäkin on saanut mietiskellä tekniikoiden haasteellisuutta.
Keltaisella vyöllä joskus mietiskelin, että jos joskus punainen vyö olisi, niin olisipa hienoa. Mutta, että musta vyö? Minulle, joka ei ole koskaan harrastanut tavoitteellista liikuntaa. Tuntui kaukaiselta. Keväällä 2017 oma opettajani alkoi näyttää keltaista valoa ja tarjosi mahdollisuutta 1. Dan-kokeeseen. Haluanko? Kyllä! Siitä alkoi henkinen valmistautuminen tulevaan.

Kesällä oli tarkoituksena hankkia pohjakuntoa erinäisillä tavoilla, mutta sitkeä kesäflunssa oli toista mieltä. Kunnon kohotus jäi syyskauteen, ja kiihtyi marraskuuta kohden. Koe oli koko syksyn mielessä. Joulukuun 9. päivänä koepäivä koitti. Jännitin päivää ainakin puolitoista viikkoa nukkumalla huonosti, vaikka koetta varten oli ollut monia harjoituksia.

Sitkeydellä ja sisulla. Sillä minä sen kokeen tein.

-Anu Palmu, 1.Dan

Suomi 100v avoimet ovet tiistai, joulukuu 5, 2017

Suomi 100 juhlavuotta juhlistettiin avoimin ovin. Juniorit ja perinteinen Taekwondo esiintyi, lopuksi kuntolaiset näyttivät osaamistaan. Kiitos hienoja esiintymisiä kaikilla ryhmillä. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!


-Markku Heiskanen

Taistelutahtoa? tiistai, joulukuu 5, 2017

Varkauden kaupungin Hyvinvointiagentit käyvät tutustumassa alueen liikuntatarjontaan loppuvuoden aikana, Hyvinvointiagentti 005 Sonja Lepola pyörähti meilläkin.
Lue alla olevasta linkistä miten Sonja koki Kunto Taekwondo harjoitukset:

http://beta.varkaus.fi/blogit/agentit/taistelutahtoa

Viikonloppumatka Tanskaan 10.-12.11.2017 maanantai, marraskuu 20, 2017

Matkakertomus:

Perjantai:
Aamulla lähdimme Kuopiosta matkaan kohti Kööpenhaminaa, jossa olimme ensimmäisen yön. Michael Iversen ja Benny Faarvang järjestivät ystävällisesti Bennyn salilla (Nørrebro Sonbong Sae Sim) meille harjoituksen, aiheena vanhat poomsaet ja poomsaen oksista sovelletut hosinsulit.
Yhteinen maukas ja mausteinen illallinen nautittiin ravintolassa Seoul restaurant. Tämä paikka on Bennyn ja Michaelin mielipaikkoja ja heidän mielestään sieltä löytyy paras Korealainen ruoka Kööpenhaminassa (Kööpenhaminassa on yhteensä 3 Korealaista ravintolaa).

Lauantai:
Aamupalan jälkeen lähdimme vuokra-autoilla Boseihin, Olimme paikalla hyvissä ajoin muistelemassa ja haistelemassa paikan tunnelmaa.
Ensimmäinen yhteisharjoitus osallistujat (7dan-1kup) harjoitus mentiin Mestari Ko:n opeilla ja ohjauksessa. Harjoituksessa harjoiteltiin Poomsaeta, haettiin voimantuottoa lyöntiin lyhyeltä matkalta, hypyn kanssa pistareihin. Unohtamatta huolellisia monipuolisia venyttelyjä.
Toisessa harjoituksessa Morten Jensen opasti meitä Isojen nivelien avaavaan harjoitteeseen, kehon liikkuvuuden ja testauksen pariin, oli yllättävä harjoitus. Hyviä oppeja tarttui Suomeen viemisiksi.
Illalla olikin sitten Tanskalaisten perinteeksi muodostunut Joulujuhla, jossa ruoka ja juoma oli erinomaista, lahjoja ja lahjaleikkiä unohtamatta. Upea ilta kaiken kaikkiaan, saimme taas uusia tuttavuuksia ja kuulimme hauskoja tarinoita.


Sunnuntai:
Ennen kotimatkaa, Mestari oli luvannut viedä meidät ulkoilemaan mielipaikkaansa meren rantaan. Siellä on puhdasta ilmaa, jyrkkiä portaita harjoitteluun ja mielenkiintoista katseltavaa (ruska, joka oli jo ehtinyt väistyä sekä rannikon hioutuneet kivet ja fossiilit). Kuulimme paljon Mestari Ko:n alkutaipaleen harjoittelusta ja hänen ystävistään.
Matka pääsi taas yllättämään positiivisesti, suosittelemme varsinkin daneja vierailemaan mahdollisuuksien mukaan Boseissa ja Kööpenhaminassa ja tutustumaan heidän vieraanvaraiseen kulttuuriin ja ihmisiin, Taekwondoa unohtamatta. Seuraava mahdollisuus tulee Tanskan pääsiäsleirin muodossa (Eastern Camp), jolla Mestari Ko ja Mestari Mu ovat pääopettajina.

T. Markku H., Jyrki J., Jani T., Niina J. ja Jari P.

SIM UU Sabumnim tapaaminen maanantai, marraskuu 20, 2017

Sim Uu opettajien tapaaminen järjestettiin 28 lokakuuta, tällä kertaa Varkauden seuran salilla.
Jälleentapaamisen iloa, tulevaisuuden leiri suunnitelmia ja uusia tuttavuuksiakin.
Seuraava Sim Uu leiri sovittu pidettäväksi maalis-huhtikuussa 2018!

Taekwondoa meillä ja maailmalla tiistai, syyskuu 5, 2017

Varkauden Taekwondon perinteisiin kuuluu, että kaikki opettaja arvon suorittaneet kävisivät tutustumassa lajin syntymaahan Koreaan sekä osallistuisivat lajin päämajan Kukkiwonin järjestämälle kurssille. Tähän mennessä kaikki opettaja arvon suorittaneet ovat näin tehneet. Perinnettä jatkettiin myös tänä vuonna, kun Sabumnimit Juha Sutinen ja Mirko Pelkonen vierailivat heinäkuun lopussa Koreassa ja osallistuivat Taekwondowonissa pidetylle ” 2017 International Master Course” kurssille johon osallistui 85 henkilöä ympäri maailman.

Matkan anti puretaan kaikille lauantaina 9.9.2017 klo 12:30 alkaen. Olet tervetullut mukaan kuulemaan ja keskustelemaan.

Sabumnimit Juha Sutinen ja Mirko Pelkonen

 


Blogissamme tuomme ajankohtaisia keskusteluja herättäviä taekwondo aiheita ja seuran sisäisiä asioita, sekä uutisia suomesta ja maailmalta.