Muutama sana varusteista


Varmaan kaikilla, varsinkin Taekwondo taipaleen aloittamis- ja alkuvaiheessa herää kysymys varusteista.
Mitä varusteita tarvitaan ja onkohan ne kalliita? Tässäpä hiukan tietoa mitä varusteita tarvitaan missäkin vaiheessa.

Ihan ensimmäisenä varusteena tarvitset ”läpökkäät” tai tossut jolla voit siirtyä pukuhuoneesta tatamille likaamatta jalkoja jotka pesit pukuhuoneessa.
Tossut/Läpökkäät ovat käyttöikäänsä nähden varsin edullinen varuste, aika pitkään tarvitsee kulkea pukukopista tatamille ennen kuin ne kuluvat puhki.

Harjoittelun alkuvaiheessa, noin kuukausi hajoittelun alkamisesta, tulee aika hankkia harjoittelu asu eli Dobok. Varkauden seurassa puvut ovat kokonaan valkoisia ilman ylimääräisiä merkintöjä.

Kun harrastaja saavuttaa vihreän vyö on hyvä harkita kamppailuhanskojen hankintaa. Kamppailuhanskoja voidaan käyttää kamppailuharjoitteiden lisäksi myös lyönti/potkukohteina. Hanskat ovat suositeltu varuste myös Kunto Taekwondo harrastajille.

Myös henkilökohtaiset kyynär- ja säärisuojat on hyvä hankkia tässä vaiheessa otteluharjoituksia silmällä pitäen.


Kun sininen vyö koristaa harrastajan lantiota on se otollinen hetki harkita oman panssarin ja kypärän hankkimista. Niitä tarvitaan ottelu- ja kamppailuharjoituksissa.

Kuten huomaat kaikkia varusteita ei ole tarvetta hankkia kerralla vaan pikkuhiljaa Taekwondo taipaleen varrella.
Varusteiden hinnat eivät ole kalliita Mikäli varustehankinnat askarruttavat mieltäsi, niin ota yhteyttä varustemyyntiimme osoitteessa varustemyynti@varkaudentaekwondo.fi.

-Varustevastaava Jyrki Juuti